Gården ligger i naturskönt läge
längst ut på Lidingö

En levande gård

Precis som en gård från förr MEN bonden har en modern traktor, ostmakerskan har en dator, antikhandlaren har en bil och det finns en gårdsbistro på gården ! Detta är en gård som en gård kan se ut idag! Elfviks Gård ligger på Lidingös nordöstra spets, precis där Stockholms skärgård börjar. Otroligt vackert tycker vi! Gården ägs sedan 1946 av Lidingö stad och ingår som en central del i Långängen-Elfviks naturreservat. Lantbruket med ekonomibyggnader och c:a 120 ha betes- och uppodlad mark, arrenderas av Lennart Sund och Johanna Lagercrantz.

Elfviks gård ägs sedan 1946 av Lidingö Stad och ingår i Långängen-Elfviks naturreservat. 120 ha betes- och uppodlad mark både på södra och norra Lidingö hör till gården. Den huvudsakliga verksamheten idag är baserad på visningsverksamhet, inackordering av hästar, ekologisk lammproduktion och uthyrning av lokaler på gården. Vi är självförsörjande på eget hösilage till gårdens djur. Gården är öppen för allmänheten – så kom hit och hälsa på!
Under sommarhalvåret hyr vi ut Magasinet för fest, konserter och teater. Kontakta oss gärna om du är intresserad.

Johanna Lagercrantz

Sedan 2010 driver jag Elviks Gård tillsammans med Lennart.
Egentligen är jag arkitekt och designer i företaget Lagercrantz Form. Dessutom har jag vidareutbildat mig i ekologi, restaurering och bygglov.
Privat är jag uppvuxen på Elfvik och har bara lämnat ön tillfälligt – har alltid kommit tillbaka! Jag har ridit större delen av mitt liv, men just nu hinner jag inte rida så mycket.

Lennart Sund

Jag är utbildad på Ökna, Ulfhälls och Finsta Lantbruksskolor. Efter avslutade studier arbetade jag bl a annat på Wänga Gård i Sörmland innan jag kom till Elfviks Gård här på Lidingö. Har sedan dess fortsatt att arbeta inom Lidingö Stad i olika förvaltningar, de senaste åren inom Tekniska Förvaltningen på Lidingö Stad.
Nu återvänder jag till det jag är utbildad för, lantbruk, och tillsammans med min Johanna driver vi nu Elfviks Gård.

Hitta hit

Vill du åka kommunalt, tar SL buss 204 dig hela vägen fram. Kommer du med bil finns fri parkering nedanför stallet.

Adress

Elfviks Gård
Elfviks Uddväg 12
181 90 Lidingö