Kontakt

Gården ligger i naturskönt läge längst ut på Lidingö

Precis som en gård från förr MEN bonden har en modern traktor, ostmakerskan har en dator, antikhandlaren har en bil och det finns en gårdsbistro på gården ! Detta är en gård som en gård kan se ut idag! Elfviks Gård ligger på Lidingös nordöstra spets, precis där Stockholms skärgård börjar. Otroligt vackert tycker vi! Gården ägs sedan 1946 av Lidingö stad och ingår som en central del i Långängen-Elfviks naturreservat. Lantbruket med ekonomibyggnader och c:a 120 ha betes- och uppodlad mark, arrenderas av Jessica Hallman och Frøy Johansen.

Elfviks gård ägs sedan 1946 av Lidingö Stad och ingår i Långängen-Elfviks naturreservat. 120 ha betes- och uppodlad mark både på södra och norra Lidingö hör till gården. Den huvudsakliga verksamheten idag är baserad på visningsverksamhet, inackordering av hästar, ekologisk lammproduktion och uthyrning av lokaler på gården. Vi är självförsörjande på eget hösilage till gårdens djur. Gården är öppen för allmänheten – så kom hit och hälsa på! Under sommarhalvåret hyr vi ut Magasinet för fest, konserter och teater. Kontakta oss gärna om du är intresserad.

Gårdens djur och bondgården är öppet alla dagar. Kom gärna och hälsa på kaninerna , påfåglarna och hönsen. Fåren, hästarna och getterna är på bete sommartid men man kan se dem i hagarna runtom gården.

För öppettider hos gårdsbutikerna och bistron, läs mer här >>

Vi arbetar väldigt mycket och kan inte alltid svara i telefon. Om vi inte svarar så skicka mail eller meddelande så försöker vi återkomma så fort vi kan!

Välkommen!

Adress

Elfviks Gård
Elfviks Uddväg 12
181 90 Lidingö

Hitta hit

Vill du åka kommunalt, tar SL buss 204 dig hela vägen ut till Elfviks Gård från Ropsten. Kommer du med bil finns fri parkering nedanför stallet.

Jessica Hallman

Kommer från Stockholm från början. Pluggade i Ungern och flyttade sedan till Skaraborg för att arbeta som Distriktsveterinär.
Jessica har  jobbat mycket med lantbrukets djur, men även en del med häst och smådjur. De sista åren har Jessica arbetat på Gård och Djurhälsan.
Hästar har alltid varit ett stort intresse och när det finns någon minut över vill Jessica gärna ta en liten ridtur.
Läs mer om familjen Hallman här >>

Frøy Johansen

Frøy kommer från Årdal i Norge och har bott i Sverige i 11 år. Han flyttade till Sverige med drömmen om att bli bonde, och köpte in ett gäng Gutefår samt Highland Cattle och höns. Gutefåren och hönsen har vi kvar än idag.
Under årens lopp har han byggt upp den kunskap han har idag, om odling, djur och maskiner på egen hand och med grannars hjälp.
Tidigare har Frøy haft varierande jobb som kock, processaoperatör och personlig assistent.
Den lilla fritid som ges när man har en gård lägger Frøy på familjen. Vi brukar oftast göra någon utflykt i skogen, ta en cykeltur eller leta efter trädet med bäst körsbär i hagarna. 
Läs mer om familjen Hallman här >>