Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol17/xq/iww1h4av6qmv0pn/elfviksgard.nu/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol17/xq/iww1h4av6qmv0pn/elfviksgard.nu/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28
Kontakt - elfviksgard.nu
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol17/xq/iww1h4av6qmv0pn/elfviksgard.nu/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema-generator.php on line 186

Kontakt

Gården ligger i naturskönt läge längst ut på Lidingö

Precis som en gård från förr MEN bonden har en modern traktor, ostmakerskan har en dator, antikhandlaren har en bil och det finns en gårdsbistro på gården ! Detta är en gård som en gård kan se ut idag! Elfviks Gård ligger på Lidingös nordöstra spets, precis där Stockholms skärgård börjar. Otroligt vackert tycker vi! Gården ägs sedan 1946 av Lidingö stad och ingår som en central del i Långängen-Elfviks naturreservat. Lantbruket med ekonomibyggnader och c:a 120 ha betes- och uppodlad mark, arrenderas av Lennart Sund och Johanna Lagercrantz.

Elfviks gård ägs sedan 1946 av Lidingö Stad och ingår i Långängen-Elfviks naturreservat. 120 ha betes- och uppodlad mark både på södra och norra Lidingö hör till gården. Den huvudsakliga verksamheten idag är baserad på visningsverksamhet, inackordering av hästar, ekologisk lammproduktion och uthyrning av lokaler på gården. Vi är självförsörjande på eget hösilage till gårdens djur. Gården är öppen för allmänheten – så kom hit och hälsa på!
Under sommarhalvåret hyr vi ut Magasinet för fest, konserter och teater. Kontakta oss gärna om du är intresserad.

Adress

Elfviks Gård
Elfviks Uddväg 12
181 90 Lidingö

Hitta hit

Vill du åka kommunalt, tar SL buss 204 dig hela vägen ut till Elfviks Gård från Ropsten. Kommer du med bil finns fri parkering nedanför stallet.

Ny info gällande övervakningskamera på Elfviksgård

Vi har det gångna året haft påhälsningar av personer som stört vår verksamhet.  För att fortsätta vara en öppen gård men samtidigt skydda våra djur och våra maskiner har vi valt att installera kameror på delar av gården.

Namn på personuppgiftsansvarig
Elfviks Gård

Kontaktuppgifter
Elfviks Gård, Elfviks Uddväg 12, 181 90 Lidingö
info@elfviksgard.nu, +46 701 900 147

Ändamålet med kameraövervakningen
Vi kameraövervakar för att förhindra och utreda brott (stöld och skadegörelse). Syftet är att skydda våra djur och våra maskiner.

Uppgifter som behandlas och tid för lagring
Uppgifter som behandlas vid kameraövervakning är bildupptagning som i vissa fall kan kopplas till en fysisk person och registreringsnummer på fordon. Uppgifter från kameraövervakning lagrar vi i upp till sju (7) dagar om vi inte måste spara uppgifterna längre enligt önskemål från brottsbekämpande myndighet.

Insamling av personuppgifter har vi baserat på en intresseavvägning. Vid intresseavvägningen har vi gjort en övergripande bedömning där vi bland annat vägt in uppgifternas karaktär, vilka uppgifter som behandlas och hur de behandlas.

Kamerabilder är personuppgifter vi är mottagare av och som vi skyddar med stor varsamhet. Material från kameraövervakning omfattas av tystnadsplikt och skyddas mot obehörig åtkomst eller obehörigt utnyttjande. Vi kan lämna ut materialet till brottsbekämpande myndigheter eller till annan myndighet om lag så kräver.

Vi kommer inte att föra över uppgifter till tredje land och vi kommer inte använda uppgifterna för automatiserat beslutsfattande. Vi lagrar inga ljudupptagningar från kamerorna.

Rättigheter för registrerad
Om du vill ta del av kamerabilder som du själv tror att du finns registrerad på så kontaktar du oss enligt uppgifterna ovan. För att säkerställa att du har rätt att ta del av bilderna kommer vi att återkomma med ett antal frågor när det gäller den information som visas på bilderna och hur registrerad individ kan beskrivas. Anonymisering kommer att ske av övriga individer innan utlämnande av bilder. Du kan även i samband med detta begära att kamerabilder där du konstaterat figurerar på skall raderas tidigare än de sju (7) dagar som gäller generellt. Rätten till radering är dock inte ovillkorlig enligt Datainspektionens regler (för mer information https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/de-registrerades-rattigheter/#radering).

Om ni tycker att vi genom denna kameraövervakning bryter mot lagar, regler eller avtal kan ni som ett första steg kontakta oss eller vända er direkt till Datainspektionen https://www.datainspektionen.se/vagledningar/kamerabevakning/anmal-olaglig-kamerabevakning/

Johanna Lagercrantz

Sedan 2010 driver jag Elviks Gård tillsammans med Lennart.
Egentligen är jag arkitekt och designer i företaget Lagercrantz Form. Dessutom har jag vidareutbildat mig i ekologi, restaurering och bygglov.
Privat är jag uppvuxen på Elfvik och har bara lämnat ön tillfälligt – har alltid kommit tillbaka! Jag har ridit större delen av mitt liv, men just nu hinner jag inte rida så mycket.

Lennart Sund

Jag är utbildad på Ökna, Ulfhälls och Finsta Lantbruksskolor. Efter avslutade studier arbetade jag bl a annat på Wänga Gård i Sörmland innan jag kom till Elfviks Gård här på Lidingö. Har sedan dess fortsatt att arbeta inom Lidingö Stad i olika förvaltningar, de senaste åren inom Tekniska Förvaltningen på Lidingö Stad.
Nu återvänder jag till det jag är utbildad för, lantbruk, och tillsammans med min Johanna driver vi nu Elfviks Gård.