Familjen Hallman

NYA ARRENDATORER PÅ ELFVIKS GÅRD FRÅN 2023-03-18

Familjen Hallman

”Egentligen hade vi inte tänkt att flytta oss på en bra stund. Livet på Ugglum Backgård i Västra Götaland var gott och vi skulle strax få ett till barn. Men när vi såg en annons om att arrendera Elfviks gård så bestämde vi oss för att ansöka.
Möjligheterna med Elfvik gård var så många och spännande, och läget så fantastiskt, att vi inte kunde låta bli. När vi fick veta att vi var de utvalda lyckliga som fått förtroendet att ta över efter Lennart och Johanna blev vi glada och samtidigt lite nervösa!
Nu börjar snart vår resa mot Elfviks gård och vi känner oss glada och förväntansfulla. Vår tanke med gården är att fortsätta i samma anda som tidigare. Vi vill att Elfviks gård skall vara ett levande lantbruk fyllt med hästar och lantbruksdjur. Gården kommer vara öppen för besökare och vi hoppas kunna erbjuda avkoppling och närhet till djur och natur för alla åldrar. Här kommer en presentation av oss som flyttar in på gården, både folk och fä.”
/Jessica  & Frøy Hallman

Ugglum Backgård

Här en bild på vård gård i Falköping där vi tidigare bott.

Jessica Hallman

Kommer från Stockholm från början. Pluggade i Ungern och flyttade sedan till Skaraborg för att arbeta som distriktsveterinär.
Jessica har jobbat mycket med lantbrukets djur, men även en del med häst och smådjur. De sista åren har Jessica arbetat på Gård och Djurhälsan.
Hästar har alltid varit ett stort intresse och när det finns någon minut över vill Jessica gärna ta en liten ridtur.

Frøy Hallman

Frøy kommer från Årdal i Norge och har bott i Sverige i 11 år. Han flyttade till Sverige med drömmen om att bli bonde, och köpte in ett gäng Gutefår samt Highland Cattle och höns. Gutefåren och hönsen har vi kvar än idag.
Under årens lopp har han byggt upp den kunskap han har idag, om odling, djur och maskiner på egen hand och med grannars hjälp.
Tidigare har Frøy haft varierande jobb som kock, processaoperatör och personlig assistent.
Den lilla fritid som ges när man har en gård lägger Frøy på familjen. Vi brukar oftast göra någon utflykt i skogen, ta en cykeltur eller leta efter trädet med bäst körsbär i hagarna. 

Rosa Hallman

Rosa är 5 år och väldigt framåt och en väldigt kavat ung dam som inte räds något. Hon är väldig social och slår gärna av en prat med varje person hon möter.

Tiril Hallman

Tiril fyller snart fyra 4 år är familjens alldeles egna prinsessa som trots sin väna uppsyn har en förmåga att få precis allt som hon vill ha det.

Idun Hallman

Idun är vår yngsta familjemedlem, en ovanligt snäll liten tjej som har stulit allas våra  hjärtan och är ständigt uppassad av sina storasystrar. 

Lova

En liten blandrashund som var vårt första gemensamma ”barn”. Hon är nu 9 år, men fortfarande väldigt pigg och busig.

Roxy

Roxy är en supersnabb engelsk setter på 9 år. 
Hon är otroligt snäll och vet inget bättre att att få gosa i soffan.

Salo

Salo heter vår svartvita katt som är bästis med Lova. Han hittades som kattunge och var väldigt sjuk. Han repade sig, men det väser lite från hans nos när han andas. Troligtvis en permanent skada från den kraftiga infektionen han hade som kattunge.
Trots detta handikapp är han en fenomenal råttjägare!

Teddy

Teddy är vår yngsta katt. Han införskaffades i hopp om att få en till bra musjägare, men han vill inte gärna jaga…
Han trivs fint med att få maten serverad och gosa med hundarna han!

Sebastian

Sebbe är vår supergulliga åldrande New Forrest ponny herre. 
Han har bott på ridskola i många år och vet precis vem som kan luras och hur man slipper jobba. Med han är supersnäll!

Asti

Asti är en knabstrupper, men fux med fyrkantig bläs i stället för prickig.  Hon är en framåt häst som tycker om när det händer saker. 
Hon är väldigt snäll och passar noga på att vara försiktig när barnen tar hand om henne.

Gutefåren

Fåren är stommen i vår verksamhet. De betar markerna och ger gödsel tillbaka. 
Ibland får vi även fantastiska produkter som kött, ull, och skinn.
Men den kanske viktigaste biten med fåren är att de är så härliga att prata och gosa med. 
De har alla egna namn som Svartis, Vitis, Halloween, Nyfiken, Lilla Mää, Fröken m.m och att få kli är det absolut bästa de vet!