Skinnboden

Skinnboden

Välkommen till Skinnboden på Elfviks Gård!

Välkommen in och botanisera bland våra fantastiska lamm- och tackskinn i mjukaste kvalitet från våra Gotlandsfår. Finns i olika storlekar och i färgerna vitt, grått till nästan helt svarta. Vi har också spillbitar samt sekunda skinn till försäljning.

OBS!
Maila eller ring för att boka en visningstid, just nu har vi ännu inte fasta öppettider.

Skinnboden
Söker du efter en fin dopgåva, bröllopspresent eller bara en fin present som kan gå i arv? Kom och titta på våra fina skinn! Du kan använda våra skinn både inne och ute, supersköna att sitta eller ligga på – både för dig själv eller babyn.
Våra  Gotlandsfår är en omtyckt ras, kanske mest för deras lockiga glänsande ull som ger så fantastiska skinn. Lockarna kan vara små eller stora, färgen varierar från ljust grå till nästan svarta. Lammskinnen är jämna i färgen medan skinn från äldre djur har mer och tydligare nyanser. 
 
Vi har flera typer av skinn:
Fällar som är helt oklippta där ullen är mellan 5-9 cm
Får -och lammskinn med en ull på 35 mm

Lammskinn med en ull på 18 mm, dessa skinn passar bäst om man ska klä en möbel eller sy någonting. Våra skinn bereds på Tranås Skinnberederi. Alla skinn utom de oklippta kan man få med tvättbar beredning så att de är tvättbara  i maskin eller  ekologisk beredning där man använder syntetiska och vegetabiliska garvämnen.

Så kom hit och titta och välj!

Välj mellan vita, ljust grå till nästan helt svarta eller oklippta skinn

IMG_5870

Vita skinn från 1.800 kr

En korsning mellan Gotlandsfår och Leicesterbagge har gett våra vita skinn. Lock och glans är väldigt likt skinn från Gotlandsfåret, men dessa är vita till färgen. Välj mellan:

Ljust grå till nästan svarta skinn från 1.600 kr

Här kan du välja mellan lamm- eller tackskinn i färgerna ljusgrå, grå eller nästan svart. Tackskinnen är ofta större och har mer variation i nyanserna. Välj mellan:

GreyClose-800.jpg

Oklippta skinn från 3.500 kr

Välj mellan tack- eller lammskinn. Tackskinnen är ofta större och har mer variation i nyanserna. Oklippta skinn klipps inte vid beredningen, hårlängden varierar mellan 5-9 cm. Dessa skinn är underbara att bara sticka handen i! Färgerna varierar från ljust grå – grå – nästan svart.

Va vill du?

Spillbitar 300 kr/kg

Vi har även spillbitar i olika färger och blandade storlekar för dig som vill jobba med skinn. 

Frågor om våra skinn?

Har du frågor om leverans av våra skinn eller om du undrar något utöver ovan info, är du välkommen att maila oss. Du kan också kontakta oss för visning av skinnen, då vi ännu inte har regelbundna öppettider i Skinnboden, blir det smidigast för dig att kontakta oss via mail eller telefon så bokar vi en tid för visning! OBS! Vi har även fyndskinn till reducerade priser.