Gårdens verksamheter

Härliga underbara skinn från våra Gotlandsfår i mjuka färger

Skinnboden
 
Söker du efter en fin dopgåva, bröllopspresent eller bara en fin present som kan gå i arv? Kom och titta på våra fina skinn!
Våra  Gotlandsfår är en omtyckt ras, kanske mest för deras lockiga glänsande ull som ger så fantastiska skinn.
Lockarna kan vara små eller stora, färgen varierar från ljust grå till nästan svarta. Lammskinnen är jämna i färgen medan skinn från äldre djur har mer och tydligare nyanser. 
 
Vi har flera typer av skinn:
Fällar som är helt oklippta där ullen är mellan 5-9 cm
Får -och lammskinn med en ull på 35 mm
Lammskinn med en ull på 18 mm, dessa skinn passar bäst om man ska klä en möbel eller sy någonting
Våra skinn bereds på Tranås Skinnberederi
Alla skinn utom de oklippta kan man få med tvättbar beredning så att de är tvättbara  i maskin
eller 
ekologisk beredning där man använder syntetiska och vegetabiliska garvämnen.
Så kom hit och titta och välj!

”Som bröllopspresent, dopgåva eller varför inte en härlig present till dig själv?”

Dags för en gofika? Eller köpa med lammkorv hem?

Elfviks Gårdsbistro

Välkommen till vår gårdsbistro med ekologiska råvaror och produkter! Bageri och butik. Hos oss fikar och lunchar du i genuint mysig gårdsmiljö. Här kan du också handla ekologiskt lammkött och lammkorv från gården. Numera har vi också vinrättigheter.
Vi tar swish. Välkommen!
För aktuell info mm, följ oss gärna på våra sociala kanaler!

Konst och konsthantverk hos Galleri Elfva

Vi som driver Galleri Elfva är fyra konstnärer med inriktning mot måleri, skulptur och smyckeskonst. Välkommen att besöka oss, antingen ställer vi ut våra egna verk eller så bjuder vi in andra konstnärer. Vi har även kurser i måleri, emaljering och skrivande för både barn och vuxna. Besök vår hemsida för mer info.

Bli andelsägare och ta del av säsongens köksgrönsaker!

Gröna Uddens andelsjordbruk

Mittemot det gamla hönshuset norr om gården odlar Gröna Udden grönsaker enligt ekologiska principer som våra andelsägare får ta del av under säsongen. Vi odlar en mängd olika köksgrönsaker däribland sallat, rotfrukter, majs och örter. Genom att odla på naturens premisser strävar vi mot att lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Odlingen är öppen flera dagar i veckan, välkommen förbi!

Snittblommor, handblåsta vaser, trädgårdsredskap för proffs - allt från Brittingers gröna fingrar

Det Gröna
 

Här finns det gröna i gamla mejeriet på Elfviks Gård. Alltid färska snittblommor! Utvalda handblåsta vaser i god kvalitet, trädgårdshandskar och sekatörer för proffs. Planteringskärl, krukväxter. Härliga tvålar för trädgårdsmästarhänder.

Biodynamiske trädgårdsmästaren och floristen Brittinger XXX erbjuder även rituppdrag och blomsterbindning för bröllop, olika events, begravningar mm.

”När jag binder, kommer kvistarna först, sen vasen
och först därefter blommorna.”

Här hittar du äldre charmiga ting med en helt egen historia!

Madeleine Tigerschiöld Antik

Kuriosa varvat med spännande, trevlig konst, köksbord, pallar och champagneglas.

Välkommen in för att låta äldre saker leva vidare! 

Kolla in alla dessa gamla coola prylar, här snackar vi återvinning

Refurn Lidingö
 

På ReFurn tror vi på att använda det som redan finns. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners har vi sedan starten 2009 sett till att hundratusentals möbler och föremål fått ett andra, tredje eller fjärde liv istället för att brännas eller läggas på deponi.

Vår vision är att skapa ett kretslopp för befintliga möbler, en helt ny typ av industri där vi lagar och tar hand om det som redan finns istället för att tömma naturen på ännu mer resurser och producera nytt. Vi vill också vara med och bevara det kulturarv som ännu inte kastats

Geten Gerdas goda ost finns att köpa i Gårdsbutiken

Geten Gerda
 

På gårdens mejeri tillverkas ostkakor, färskost, salladsost och blåmögelost. Mjölken är ekologisk och kommer från fjällkor och rödkullor på Lovö prästgård. När det finns egen tillgång på getmjölk finns även getost i sortimentet. Handla hem din ost i Gårdsbutiken!

Ansvarig Sophia Nygård

Möbler, inredning & prylar i retro

Komsunretro
 

Hos Komsunretro finns möbler, inredning och prylar från 1900-talet. Allt i butiken är mer eller mindre noga utvalt, har en historia, en själ, är snyggt eller bara kul. Öppettiderna är varierande och finns på vår egen hemsida.

Daniel Henningsson Konsthantverk

Daniel Henningsson Konsthantverk

”Av ståltråd skapar jag skulpturer som blir som en tredimensionell teckning i luften. 
Jag jobbar med trådens förmåga att skapa volym och en känsla av liv i mer eller mindre enkla konturer. När man drar linjer i det tredimensionella rummet skapar man avgränsningar som ögat kan uppfatta som massa. Just denna massa, eller kanske avsaknaden av den fascinerar mig. Allt det ögat själv lägger till mellan trådarna och skuggan som bildas på väggen bakom.”

Lidingö Ponnyridskola på Elfvik

Välkommen till Lidingö Ponnyridskola på Elfviks gård. Vi är en liten, personlig ridskola som erbjuder barn och ungdomar en rolig, varierad och utvecklande ridundervisning med glada, snälla hästar och positiva, pedagogiska ridlärare. Ridskolan håller till ca 200 meter från själva Elfviks gård. Här har vi byggt ett ridhus och en modern lösdrift med automatiska foderstationer för hästarna, för hästens bästa!