Om oss

En levande gård

Precis som en gård från förr MEN bonden har en modern traktor, ostmakerskan har en dator, antikhandlaren har en bil och det finns en gårdsbistro på gården ! Detta är en gård som en gård kan se ut idag!

Vi, Johanna och Lennart, arrenderar Elfviks Gård av Lidingö Stad. Gården ligger på Lidingös nordöstra spets, precis där Stockholms skärgård börjar. Otroligt vackert tycker vi!

Elfviks gård ägs sedan 1946 av Lidingö Stad och ingår i Långängen-Elfviks naturreservat. 120 ha betes- och uppodlad mark både på södra och norra Lidingö hör till gården.

Vår huvudsakliga verksamhet idag är baserad på visningsverksamhet, inackordering av hästar, ekologiskt lammproduktion och uthyrning av lokaler på gården. Vi är självförsörjande på eget hösilage till gårdens djur. Gården är öppen för allmänheten - så kom hit och hälsa på!

Under sommarhalvåret hyr vi ut Magasinet för fest, konserter och teater.
Intresserad? Kontakta oss gärna!

Samarbete med Ö-gruppen på Lidingö

Vi samarbetar och får mycket hjälp av Ö-gruppen. Ö-gruppen är ett samlingsnamn för olika dagliga verksamheter för personer med funktionsnedsättning på Lidingö. Hos oss jobbar 4-5 personer som hjälper oss med skötseln av kaniner, getter, höns och katter, kratta, klippa gräs, sopa och allt möjligt annat

 

Johanna Lagercrantz
Sedan 2010 driver jag Elviks Gård tillsammans med Lennart.
Egentligen är jag arkitekt och designer i företaget Lagercrantz Form. Dessutom har jag vidareutbildat mig i ekologi, restaurering och bygglov.
Privat är jag uppvuxen på Elfvik och har bara lämnat ön tillfälligt - har alltid kommit tillbaka! Jag har ridit större delen av mitt liv, men just nu hinner jag inte rida så mycket.

Du når mig på mobilen
0701-900 147

Foto: Eddie Granlund

Lennart Sund
Jag är utbildad på Ökna, Ulfhälls och Finsta Lantbruksskolor. Efter avslutade studier arbetade jag bl a annat på Wänga Gård i Sörmland innan jag kom till Elfviks Gård här på Lidingö. Har sedan dess fortsatt att arbeta inom Lidingö Stad i olika förvaltningar, de senaste åren inom Tekniska Förvaltningen på Lidingö Stad.
Nu återvänder jag till det jag är utbildad för, lantbruk, och tillsammans med min Johanna driver vi nu Elfviks Gård.

Du når mig enklast på mobilen
0723-021 999

Foto: Eddie Granlund